'FRENKIE DE JONG WIL NIET MEEWERKEN AAN PLAN VAN BARCELONA'

FC Barcelona staat deze zomer open voor een lucratieve transfer van Frenkie de Jong, maar er is nog wel een belangrijk obstakel. De ex-Ajacied heeft zelf allerminst plannen om te vertrekken uit Catalonië, zo meldt Diario SPORT.

Relevo pakte afgelopen week uit met het nieuws dat Barça bereid is om De Jong te verkopen voor een transfersom van zestig à zeventig miljoen euro. Ook Diario SPORT schrijft nu dat de Oranje-international in de etalage staat. Door de financiële problemen zal de La Liga-grootmacht eerst spelers moeten verkopen, voordat het zelf de markt op kan. Sportief directeur Deco wil onder meer een controleur van topniveau aantrekken, in de stijl van Sergio Busquets.

Daardoor zou De Jong moeten wijken, mede doordat hij één van de grootverdieners is. Toch zou er niet sprake zijn van een strikt financiële beslissing. Ook zijn prestaties dit seizoen en de 'overboeking' aan middenvelders spelen een rol, klinkt het. Volgens Relevo zit Bayern München achter de 26-jarige Nederlander aan, maar SPORT noemt ook de Premier League en Paris Saint-Germain als mogelijke bestemming. 

Voor Barça is het wel te hopen dat De Jong instemt met een vertrek, want het is zijn wens om te blijven. Als hij niet wordt verkocht, zal de club opzoek moeten naar een controleur van 'een iets lagere categorie'. Voor De Jong lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Preses Joan Laporta wilde een paar jaar geleden al van hem af, maar ook toen zette de spelmaker zijn hakken in het zand.

2024-04-24T07:47:02Z dg43tfdfdgfd